Харчування при серцево-судинних захворюваннях🌽
Встановлено, що більшість захворювань серцево-судинної системи розвиваються через неправильний спосіб життя.
Сидяча робота, неправильна їжа, паління, стрес – все це рушійні фактори розквіту проблем серця та судин.
Дані ВООЗ свідчать, що ¾ смертей (вдумайтеся у це число😯) від серцево-судинних захворювань можна уникнути просто змінивши ваш звичний спосіб життя. Вражає, чи не так?
Правильне харчування + помірні фізичні навантаження + мінімізація стресу = це вже шлях до успіху😉
Сьогодні наш лікар-дієтолог Поліщук Наталія Василівна дасть поради щодо основних принципів харчування при серцево-судинних захворюваннях👇🏻:
1️⃣Включайте у раціон продукти харчування з високим вмістом омега-3 жирних кислот (насіння льону, лляне масло, горіхи, морська риба, морепродукти).
2️⃣Надавайте перевагу високоволокнистим, багатим пектинами та клітковиною продуктам (яблука, чорна смородина, сливи, персики, журавлина, полуниця, буряк, гарбуз, морква, бобові).
3️⃣Приберіть з продуктового кошика наступне: кондитерські вироби, маргарини, майонез, шоколад, крекери, снеки, напівфабрикати, фастфуд.
4️⃣Знизьте кількість солі, яку вживаєте – до 5 г/добу.
5️⃣Мінімізуйте цукор у раціоні. Це стосується всіх доданих цукрів, уважно читайте етикетки на продуктах у магазині. Цукор може бути навіть там, де ви його не чекаєте зустріти☝🏻
6️⃣Обмежте вживання продуктів з високим вмістом холестерину – твердий сир, ковбасні вироби, свинина, фастфуд, креветки.
7️⃣Ні алкоголю та газованим напоям
8️⃣Слідкуйте за калорійністю для підтримки здорової ваги.
Бережіть себе!