8 порад щодо харчування при серцево-судинних захворюваннях від лікаря-дієтолога

Харчування при серцево-судинних захворюваннях🌽

Встановлено, що більшість захворювань серцево-судинної системи розвиваються через неправильний спосіб життя.

Сидяча робота, неправильна їжа, паління, стрес – все це рушійні фактори розквіту проблем серця та судин.

Дані ВООЗ свідчать, що ¾ смертей (вдумайтеся у це число😯) від серцево-судинних захворювань можна уникнути просто змінивши ваш звичний спосіб життя. Вражає, чи не так?

Правильне харчування + помірні фізичні навантаження + мінімізація стресу = це вже шлях до успіху😉

Сьогодні наш лікар-дієтолог Поліщук Наталія Василівна дасть поради щодо основних принципів харчування при серцево-судинних захворюваннях👇🏻:

1️⃣Включайте у раціон продукти харчування з високим вмістом омега-3 жирних кислот (насіння льону, лляне масло, горіхи, морська риба, морепродукти).

2️⃣Надавайте перевагу високоволокнистим, багатим пектинами та клітковиною продуктам (яблука, чорна смородина, сливи, персики, журавлина, полуниця, буряк, гарбуз, морква, бобові).

3️⃣Приберіть з продуктового кошика наступне: кондитерські вироби, маргарини, майонез, шоколад, крекери, снеки, напівфабрикати, фастфуд.

4️⃣Знизьте кількість солі, яку вживаєте – до 5 г/добу.

5️⃣Мінімізуйте цукор у раціоні. Це стосується всіх доданих цукрів, уважно читайте етикетки на продуктах у магазині. Цукор може бути навіть там, де ви його не чекаєте зустріти☝🏻

6️⃣Обмежте вживання продуктів з високим вмістом холестерину – твердий сир, ковбасні вироби, свинина, фастфуд, креветки.

7️⃣Ні алкоголю та газованим напоям

8️⃣Слідкуйте за калорійністю для підтримки здорової ваги.

Бережіть себе!