Прикорм: що та коли давати
Продовжуємо розмову про перехід від грудного вигодовування та правила введення прикорму разом з педіатром Юлією Пашковою!
У минулій статті Юлія Михайлівна розповіла, як правильно розпочати прикорм та який орієнтовний об’єм їжі для дітей різного віку.
Сьогодні – розглянемо схему введення прикорму
| Продукт | Вік дитини | Примітки | 
| овочеве пюре | з 6 місяців | 
 використовувати білі та зелені овочі 
 | 
| каші | з 6 місяців | 
 рисова, гречана, кукурудзяна, вівсяна 
 | 
| масло рослинне | з 6 місяців | починаючи | 
| яєчний жовток | з 6-7 місяців | починаючи | 
| фруктове пюре | з 7 місяців | починаючи | 
| масло вершкове | з 7 місяців | починаючи | 
| м’ясне пюре | з 8 місяців | 
 кролик, індичатина, яловичина, телятина 
 | 
| кисломолочний сир | з 8 місяців | |
| м’ясні субпродукти | з 9 місяців | 
 печінка, язик, серце 
 | 
| кисломолочні продукти | з 9 місяців | 
 дитячий кефір, біолакт, йогурт 
 | 
| дитяче печиво | з 10 місяців | |
| сік | з 10 місяців | 
 спочатку обирати освітлені соки 
 | 
| риба | з 10 місяців | починати | 
| ягідне пюре | з 12 місяців | 
 спочатку неяскраві ягоди 
 | 
| каші | з 12 місяців | 
 манна, пшоняна, пшенична 
 | 
| цільне молоко | з 10-12 місяців | 
 жирність 3,2 – 3,5% 
 | 
Якщо у вас з’явилися питання щодо вигодовування дитинки (раціонального та грудного) або введення прикорму – записуйтеся на БЕЗКОШТОВНУ* консультацію з педіатром Пашковою Юлією Михайлівною!Для приготування каш кип’ятять 70 мл води, додають 130 мл цільного молока та 1 чайну ложку цукру.
