Прикорм: що та коли давати
Продовжуємо розмову про перехід від грудного вигодовування та правила введення прикорму разом з педіатром Юлією Пашковою!
У минулій статті Юлія Михайлівна розповіла, як правильно розпочати прикорм та який орієнтовний об’єм їжі для дітей різного віку.
Сьогодні – розглянемо схему введення прикорму
Продукт | Вік дитини | Примітки |
овочеве пюре | з 6 місяців |
використовувати білі та зелені овочі
|
каші | з 6 місяців |
рисова, гречана, кукурудзяна, вівсяна
|
масло рослинне | з 6 місяців | починаючи |
яєчний жовток | з 6-7 місяців | починаючи |
фруктове пюре | з 7 місяців | починаючи |
масло вершкове | з 7 місяців | починаючи |
м’ясне пюре | з 8 місяців |
кролик, індичатина, яловичина, телятина
|
кисломолочний сир | з 8 місяців | |
м’ясні субпродукти | з 9 місяців |
печінка, язик, серце
|
кисломолочні продукти | з 9 місяців |
дитячий кефір, біолакт, йогурт
|
дитяче печиво | з 10 місяців | |
сік | з 10 місяців |
спочатку обирати освітлені соки
|
риба | з 10 місяців | починати |
ягідне пюре | з 12 місяців |
спочатку неяскраві ягоди
|
каші | з 12 місяців |
манна, пшоняна, пшенична
|
цільне молоко | з 10-12 місяців |
жирність 3,2 – 3,5%
|
Якщо у вас з’явилися питання щодо вигодовування дитинки (раціонального та грудного) або введення прикорму – записуйтеся на БЕЗКОШТОВНУ* консультацію з педіатром Пашковою Юлією Михайлівною!Для приготування каш кип’ятять 70 мл води, додають 130 мл цільного молока та 1 чайну ложку цукру.