Прикорм: що та коли давати
Продовжуємо розмову про перехід від грудного вигодовування та правила введення прикорму разом з педіатром Юлією Пашковою!
У минулій статті Юлія Михайлівна розповіла, як правильно розпочати прикорм та який орієнтовний об’єм їжі для дітей різного віку.
Сьогодні – розглянемо схему введення прикорму
| Продукт | Вік дитини | Примітки |
| овочеве пюре | з 6 місяців |
використовувати білі та зелені овочі
|
| каші | з 6 місяців |
рисова, гречана, кукурудзяна, вівсяна
|
| масло рослинне | з 6 місяців | починаючи |
| яєчний жовток | з 6-7 місяців | починаючи |
| фруктове пюре | з 7 місяців | починаючи |
| масло вершкове | з 7 місяців | починаючи |
| м’ясне пюре | з 8 місяців |
кролик, індичатина, яловичина, телятина
|
| кисломолочний сир | з 8 місяців | |
| м’ясні субпродукти | з 9 місяців |
печінка, язик, серце
|
| кисломолочні продукти | з 9 місяців |
дитячий кефір, біолакт, йогурт
|
| дитяче печиво | з 10 місяців | |
| сік | з 10 місяців |
спочатку обирати освітлені соки
|
| риба | з 10 місяців | починати |
| ягідне пюре | з 12 місяців |
спочатку неяскраві ягоди
|
| каші | з 12 місяців |
манна, пшоняна, пшенична
|
| цільне молоко | з 10-12 місяців |
жирність 3,2 – 3,5%
|
Якщо у вас з’явилися питання щодо вигодовування дитинки (раціонального та грудного) або введення прикорму – записуйтеся на БЕЗКОШТОВНУ* консультацію з педіатром Пашковою Юлією Михайлівною!Для приготування каш кип’ятять 70 мл води, додають 130 мл цільного молока та 1 чайну ложку цукру.
